Suroviny:
pro 4 osoby
250 – 300 g čerstvých malin (i mražených)
2 lž. smetany na šlehání
cukr moučka dle chuti vanilkový cukr
pár kapek citronové šťávy
150 ml bílého jogurtu
1 – 2 lžíce malinového sirupu na dochucení

Postup:
Část malin si necháme stranou a zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme a zlehka vmícháme maliny, které jsme si ponechali. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a zmrazíme.
Mezitím propasírujeme asi 3 – 4 lžíce malinové dřeně přes síto, abychom se zbavili peciček, a vmícháme do jogurtu. Promícháme a dochutíme malinovým sirupem nebo cukrem moučkou, přikryjeme a dáme chladit. Na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu uhladíme malinovou dřeň a na půl hodiny zamrazíme.
Když hmota trochu ztuhne, doplníme formičky jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme 4 hodiny v mrazáku.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET