Suroviny:
600 g platýsa
1 lžíce citronové šťávy
1/4 lžičky bílého pepře
60 g kostiček cibule
60 g másla
2 lžíce mouky
1 /2 I rybího vývaru
1/4 I šlehačky
sůl a pepř
400 g tlustšího pórku
2 šalotky
1 /8 I bílého vína

Postup:
Rybu potřete citronovou šťávou a posypte pepřem, chlaďte. Cibuli poduste do sklovitá na 30 g másla.Vmíchejte mouku a nechte zpěnit.Vmíchejte rybí vývar a nechte napůl vyvařit, přidejte smetanu.Omáčku svařte na požadovanou hustotu. Osolte a opepřete.Pórek očistěte a podélně rozkrojte
až ke středu. Krátce jej povařte ve slané vodě, aby se stal pružný.Opláchněte studenou vodou, osušte a rozložte. Rybu osušte, položte na světlou část pórku a srolujte.Šalotky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Poduste na 20 g másla v ohnivzdorné formě. Rolky vložte  do formy těsně u sebe ve svislé poloze, přikryjte pergamenovým papírem potřeným máslem a pečte v troubě.175°C.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET