Suroviny:
400 g vepřové krkovice
1 bobkový list
2 hřebíčky, sůl a pepř
2 cibule
250 g  jablek
3 lžíce sádla
750 g kyselého zelí
200 g  klobásy
200 g  jitrnic
200 g  jelítek trochu cukru

Postup:
Maso zalijte vodou tak, aby je těsně překrývala. Přidejte bobkový list a hřebíček, slabě okořeňte a vařte.Po 30 minutách maso i koření vyjměte, maso nakrájejte na plátky.Cibuli a jablka oloupejte, z jablek odstraňte jádřince. Oboje pokrájejte na malé kousky a poduste na sádle.Zelí do poloviny zalijte vývarem,položte na ně maso a pod poklicí duste. Jelítka, klobásy a jitrnice položte 10 minut před dokončením na maso a spolu s ním prohřejte.Zelí dochuťte, smíchejte s cibulí a jablky. Podávejte samostatně, nebo přímo
na něm servírujte maso, jelítka, klobásy i jitrnice.


Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET