Suroviny:
1 kg uzené šunkové kosti
s 250 g masa
1 svazek zeleniny
do polévky
1 bobkový list
lžíce celého pepře
lžička kmínu
700 g tuřínu
400 g brambor
250 g pórku, 1 cibule
houska se sezamem
vejce, 30 g másla sůl a pepř

Postup:
Maso odkrojte od kosti. Kost uvařte v 1 1/2 l vody, pěnu seberte. Zeleninu do polévky očistěte, nakrájejte a společně s kořením přidejte do vody, vařte.Tuřín a brambory oloupejte, nakrájejte tak, aby kousky byly 1 cm tlusté a 3 cm dlouhé. Pórek nakrájejte šikmo na tenké plátky, omyjte.Cibuli oloupejte, housku nakrájejte na kostky a spolu s masem umelte v mlýnku na maso. Uhněťte s vejcem a měkkým máslem. Osolte a opepřete.Vývar přeceďte, tuřín a brambory v něm 25 minut vařte. Po 15 minutách polévkovou lžící vykrajujte knedlíčky a vkládejte do polévky.Jídlo posypte pórkem a přikryté dovařte, až je hotové k podávání.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET