Suroviny:
1 kg telecího hrudí s proříznutou kapsou
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
lžička paštikového koření
tvrdé housky
1/8 I mléka
1 lžíce másla
100 g šunky
1 lžíce petrželky
1 vejce
1 lžíce oleje
1/4 I masového vývaru
1 cibule
1 lžíce jemné hořčice

Postup:
Hrudí si nechte proříznout u řezníka, uvnitř a vně je potřete kořením. Housky přelijte vařiči vodou.Utřete 2 lžíce měkkého másla, velmi jemně nasekejte šunku i petrželku. Housky rozmačkejte.Vše smíchejte a přidejte vejce. Dobře prohněťte.Nádivku ochuťte, hrudí naplňte a zašijte.Zahřejte olej a 1 lžíci másla, maso ze všech stran osmahněte, polijte vývarem a přikryté duste.Občas obraťte.Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky, přidejte do výpeku a duste s ostatním.
Hotovou pečeni připravte k podávání. Výpek propasí- rujte, přidejte hořčici a uvařte hustou omáčku. Dochuťte.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET