Suroviny:
500 g vařené ryby
2 cibule
40 g strouhanky
2 vejce, 1/2 lžičky soli
4 lžíce sekané petrželky
1 lžička oregana
2 lžíce citronové šťávy
8 lžic slunečnicového oleje
100 g hladké mouky
20 g strouhaných mandlí
1/4 I rybího výpeku
30 g nalístkovaných mandlí

Postup:
Rybu rozsekejte nebo umelte, totéž udělejte s oloupanou cibulí.Smíchejte se strouhankou, vejci,solí, 2 lžícemi petrželky, oregana,citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.Smíchejte mouku a mleté mandle,z masové hmoty utvořte knedlíčky velké jako vejce, obalte v mouce
a mletých mandlích.Druhou cibuli oloupejte a nasekejte. Do pánve nalijte olej na 1/2 cm vysoko, zahřejte a knedlíčky na něm opékejte dozlatova.Knedlíčky položte vedle sebe do hrnce,přilijte rybí výpek. Přidejte cibuli a 2 lžíce petrželky, přiklopte a knedlíčky duste.
Mandle mírně opražte, nasypte na knedlíčky a zbývajících 5 minut duste bez poklice. Podávejte přímo v hrnci.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET