Suroviny:
250 g roštěnce
8 velkých žampionů
4 malá tvrdá rajčata
zelený paprikový lusk
8 koktejlových párečků
8 plátků prorostlé slaniny
8 lžic oleje
stroužek česneku
po 1/2 lžičce soli, pepře
sladké papriky
1/2 lžičky worcesterské omáčky

Rajský sos:
100 g rajského protlaku 1/8I kečupu
150 g krémové smetany
pepř, paprika
50 g cibule na kostičky
1/2 hrníčku nakrájené pažitky

Postup:
Maso nakrájejte na kostky, žampiony umyjte, osušte, rajčata rozpulte.Paprikové lusky, zbavené jádřince, nakrájejte na čtvrtky. Vše střídavě s koktejlovými párečky a slaninou napíchněte na namaštěné jehly.Do oleje zamíchejte prolisovaný stroužek česneku a koření. Marinádou potřete jednotlivé části špízu a nechte alespoň 20 minut odležet.Z uvedených přísad namíchejte rajský sos, ochuťte solí a pepřem.Špízy lze připravit na hliníkové pánvi nebo na roštu. Často je obracejte.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET