Suroviny:
125 g celeru
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1/8 l bílého vína
3/4 l rajské šťávy
1 bobkový list
1 lžička masoxu
100 g bílé části pórku
sůl a pepř
4 lžíce sekané petrželky

Postup:
Celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na tyčinky, tenké jako zápalky. Oloupaný česnek nakrájejte na malé kostičky.Obojí poduste na másle do sklovitá.Zaprašte moukou, zamíchejte, nechte usadit pěnu. Přidejte víno, rajskou šťávu,bobkový list a masox. Povařte.Pórek oloupejte a nakrájejte na velice tenké kroužky. Minutu před dokončením je přidejte k základu. Polévku osolte a opepřete.Bobkový list vyjměte, přidejte petrželku. Ihned podávejte.


Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET