Suroviny:
2 vejce
100 g cukru
40 g Solamylu
40 g hrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
250 g malých jahod
1 vanilkový cukr
1/4  l  šlehačky
2 lžíce mandlových lupínků
šlehačka a ovoce

Postup:
Z bílků a 2 lžic vody ušlehejte tuhý sníh. Pomalu přisypávejte cukr a šlehejte, až je sníh zcela pevný.Škrob, mouku a prášek do pečiva promíchejte a spolu se žloutky opatrně vmíchejte do sněhu. Plech vyložte pergamenem namaštěným tukem a dejte na něj těsto.Upečený piškot vyklopte na plátno
a papír odstraňte. (200°C)Jakmile vychladne,rozkrojte ho na 3 pruhy.Jahody očistěte, omyjte a smíchejte s vanilkovým cukrem. Ušlehejte šlehačku, 2/3 smíchejte s jahodami a potřete 2 pruhy těsta. Položte na sebe a povrch potřete zbývající šlehačkou. Nakrájejte 10 kousků,posypte je praženými mandlemi a dozdobte.

Poznámka:
Snadný moučník, který připravte, když vás ke koupi zlákají první čerstvé jahody. Podle počasí mají u nás sezónu od června do července. Zmrazené koupíte kdykoli, ale čerstvým jahodám a jejich vůni se nevyrovnají.
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET