Suroviny:
300 g vařené ryby
1 houska
2 jarní cibulky
2 lžíce petrželky
2 lžíce kopru
1/2 lžičky nového koření
sůl, pepř
100 g hladké mouky
olej na pečení

Postup:
Rybu bez kůže a kostiček rozmačkejte vidličkou. Housky namočte na 10 minut do studené vody, vymačkejte,rozdrolte. Cibuli očistěte a včetně zelené natě nakrájejte na malé kousky.Masovou hmotu smíchejte, k ní přidejte sekané bylinky, nové koření, dochuťte solí a pepřem.
Z ochucené hmoty utvořte krokety,tlusté jako palec a obalte dobře moukou tak, aby byly celé pokryté.Je třeba, aby se při pečení vytvořila krusta.Olej zahřejte, krokety do něj vložte a opečte do hněda.Pohybujte přitom pánví, aby se krokety koulely a nepřichytily. Podávejte horké nebo studené.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET