Suroviny:
800 g filetů z tresky
1 lžíce másla
4 rajčata
cibule
1 stroužek česneku
50 g prorostlé slaniny
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky hrubě mletého pepře
lžíce strouhanky

Postup:
Rybu omyjte, osušte, rozřízněte na 4 porce. Pekáč vymastěte máslem, rybu vložte těsně vedle sebe. Rajčata křížem nařízněte a vložte mezi porce ryby.Slaninu nakrájejte na kostičky, na oleji ji opečte do křupava. Oloupanou cibuli a česnek nakrájené na kostičky přidejte ke slanině,vmíchejte sůl, pepř,strouhanku a petrželku. Krátce opékejte, směs navršte na rybu a rajčata.Pekáč přiklopte a vložte do středu trouby. Nemáte-li druhý pekáč, přikryjte rybu pergamenovým papírem, jehož spodní stranu potřete tlustší vrstvou tuku.
Pečte na 200°C cca 25min.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET