Suroviny:
1 kuře (1,5 kg)
1 stroužek česneku
1   lžička soli
1/2 lžičky pepře
2   lžíce oleje
200 g fazolových lusků
200 g mléčného hrášku
250 g špenátu
4 rajčata
2 lžíce másla
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce ementálu
2 lžíce strouhanky

Postup:
Kuře rozčtvrťte, oloupaný česnek rozmačkejte na soli a smíchejte.Směsí potřete maso pod kůží a kůži potřete olejem.Zeleninu očistěte a omyjte. 2 l slané vody uveďte do varu. Fazolky a po nich hrášek v ní vařte asi 5 minut, špenát pouze spařte. Zele­ninu po vyjmutí propláchněte stu­denou vodou, špenát vymačkejte. Rajčata rozkrojte, vydlabejte, okořeňte, naplňte hráškem, vložte do vymaštěné formy. Pokryjte pečicím papírem. Lusky ve svazečcích oviňte plátkem slaniny, ze špenátu zformujte hnízdečka a naplňte je strouhaným sýrem, strouhankou a vločkami másla. Kuře pečte uprostřed plechu,(175°C) 10 minut před dopečením ho obložte fazolovými lusky a špenátovými hnízdy. Mezitím prohřejte rajčata.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET