Suroviny na kobližky, věnečky:
50 g másla
4 lžíce cukru
1 vejce
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečivá
špetka soli
1/8 I mléka
Suroviny na hvězdy:
vejce, 2 lžíce cukru,špetka soli,1/8 I mléka,120 g hladké mouky
dále potřebujete:
asi 2 I oleje na smažení
cukr na obalení

Postup:
Tuk a cukr třete do pěny, ostatní přísady přidávejte postupně. Těsto vyválejte na pomoučené ploše do tloušťky 1 1/2 cm a vykrajujte věnečky. Ze zbytků těsta vykrojte kobližky o průměru asi 3 cm.Na hvězdy utřete přísady ve vyjmenovaném pořadí.Tuk zahřejte na vyšší střední teplotu. V kastrolku nebo fritovacím hrnci ho musí být nejméně 6 cm vrstva. Tuková lázeň má správnou teplotu, když se vhozený kousek těsta začne okamžitě smažit. Z tuku se nesmí kouřit.Kobližky a věnečky vložte vedle sebe do tuku a upečte do světlehnědá. Železnou formu na hvězdy ponořte do těsta a podržte v oleji.Pečivo na kuchyňském krepovém papíru zbavte přebytečného tuku a ještě horké obalte v cukru.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET