Suroviny:
1 husí prsíčka
500 g soli,pepře
1 lž. ostré hořčice
1 houska
1/8 l smetany
200 g telecích jater
1 cibule
1 lž. másla
4 lž. nasekané petrželky

Na omáčku:
1/8 l vína bílého
1/8 l zakysané smetany

Postup:
Vykoštěná prsíčka potřeme solí,pepřem,hořčicí.Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany.Játra a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 min. Opékejte v horkém másle. Vymačkanou housku,petrželku,trochu soli,pepře dobře propracujeme.Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití.Plněná prsíčka pečeme při 175°C ve vhodné míse uprostřed trouby.Během pečení je občas poléváme bílým vínem.Z upečených odstraníme nit,kterou  jste roládu svázali.Vypečenou šťávou povaříme s kyselou smetanou na plotýnce.Míchejte,dokud omáčka varem nezhoustne. Dochutíme solí,pepře.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET