Suroviny:
250 g marcipánové hmoty
100 g měkkého másla
1 vejce
špetka soli
100 g hladké mouky
3 listy želatiny
mandarinkový kompot(850 ml)
1/8 l vody
4 lžíce citronové šťávy
2lžíce cukru

Postup:
Marcipánovou hmotu a máslo nasekejte na drobnější kousky, přidejte vejce, sůl a mouku. Vypracujte hladké těsto, můžete použít hnětač.Dvě třetiny těsta navrstvěte na dno dortové formy, zbytek těsta dejte do sáčku s tvarovanou hubičkou a nastříkejte ozdobný okraj. Korpus upečte tak, aby zůstal světlý.(200°C-40min)Želatinu nechte změknout ve studené vodě. Mandarinky vsypte do cedníku, zachycenou šťávu a víno svařte, aby zbyl necelý 1/4 l tekutiny.Přidejte vymačkanou želatinu,dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Chlaďte.Kousky ovoce rovnoměrně rozdělte na korpus. Když začne šťáva houstnout, vlijte ji na ovoce. Minimálně 1 hodinu před podáváním chlaďte.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET