1/4 l majonézy v mixéru:1 sladkokyselou okurku, 1 lžíci kaparů, 3 cm sardelové pasty, po 1 lžíci pažitky, petrželky, plnotučné
hořčice. Můžete také přidat trochu kerblíku nebo estragonu. Omáčku osolte a opepřete.
Na tatarskou omáčku oloupejte natvrdo uvařené vejce, nakrájejte je na malé kostičky a smíchejte
s remuládou (viz výše). Ochuťte trochou cayennského pepře nebo několika kapkami tabasca.
Na koktejlovou omáčku smíchejte 1 lžičku cumberlandské omáčky s 1/4 l majonézy, 1 lžičkou , 2 lžícemi kečupu a takovým množstvím smetany, aby vznikla hustá omáčka. Ochuťte několika kapkami tabasca a trochou soli
Na česnekovou majonézu oloupejte 2 stroužky česneku, podélně je rozpulte, případnou zelenou část odstraňte. Posypte solí a bílým pepřem,jemné utřete. Ochuťte tím 1/4 l hotové majonézy.
Na hořčičnou majonézu smíchejte 125 g plnotučné hořčice a 1/4 l majonézy. Okořeňte 20 g strouhané cibule, trochou soli, cukru a křenu nebo kopru.
Na andaluskou omáčku smíchejte 3 lžíce rajského protlaku s 1/4 l majonézy.Vmíchejte 100 g sekané sterilované papriky. Okořeňte pepřem a citronem
Na bylinkovou majonézu použijte co nejvíce nejrůznějších bylinek.Anýzu, pažitky,petrželky, šťovíku, řeřichy seté a mladého špenátu. Jen málo:kopru, meduňky, libečku, estragonu,celerové natě. 100 g bylin a 1/4 l majonézy rozmixujte.
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET