Suroviny:
4 porce kapra, makrely nebo jesetera
0,2 l kysané krémovité smetany
lžíci mleté sladké papriky
vývar z rybího odpadu
150g kořenové zeleniny
žloutek
petrželku
sůl, ocet

Postup:
Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 h.necháme odležet v chladu. Porce ryby dáme do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem, sekanou petrželkou a dochutíme solí. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu a potom jí přeléváme ryby.

Poznámka:

příloha:rýže
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Maďarský rybí gulášek, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET