Suroviny:
750 g broskví (kompot)
6 listů želatiny
1 nízký piškotový korpus
300 g vanilkové zmrzliny
2 lžíce mandlových lupínků
1/4 l šlehačky
30 g cukru

Postup:
Broskvový kompot vlijte do cedníku a šťávu svařte na 1 /8.Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte ve šťávě.Korpus upečte nebo kupte hotový. Vložte jej do formy a rozložte na něj broskve. 12 neporušených osminek oddělte.Vanilkovou zmrzlinu nechte v lednici trochu změknout a pak ve studené míse umíchejte. Postupně přidávejte vychlazenou želatinu.Krém navršte na broskve, povrch uhlaďte a dort vychlaďte.
Mandle upražte. Šlehačku ušlehejte do tuha a ozdobnou trubičkou nastříkejte na povrch dortu 12 růžiček.Střed dortu posýpejte mandlemi, okraje přizdobte broskvemi.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET