Suroviny:
1 kg vepřové pečínky bez kosti
1 lž.soli
1/2 lž.pepře
2 bobkové listy
1 lž. sušené šalvěje
1/2 l masového vývaru
1 lž.sojové omáčky
1 lž.škrobu

Postup:
Maso položíme do pekáče kůží dolů a přilijeme tolik vody, aby pokryla kůži.Vložíme na střed horké trouby a cca 20 min pečeme při 175°C.Pečeni obracíme,kůži nařízneme,vetřeme sůl a pepř, koření a rovnoměrně zrozetřeme do zářezů.Pečeme dalších 90 min,občas polijeme výpekem,který doléváme vývarem udržujeme v 1 cm vrstvě. Pečeni položíme na ohnivzdorný podnos a vsuneme do horní části trouby.Pečeme do křupava. Výpek zbylým vývarem a trochou vody uvolníme ode dna pekáče a svaříme.V připravené sojové omáčce rozpustíme škrob,vmícháme do výpeku,necháme přejít varem a dochutíme.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET