Suroviny:
2 krůtí stehna
1 svazek celerový natě,cibulovou nať,tymián,bobkový list,petrželka,sůl,pepř
1 cibule
1 mrkev
100 g pórku bez natě
1 kg rajčat
2 lž .másla
špetka cukru
3 lž. hladké mouky
2 lž.oleje

Postup:
Rozmrazená stehna vložíme do úzkého hrnce,zalijeme vodou,necháme přejít varem.Sebereme pěnu,přidáme svazek bylin,osolíme a opepříme.Vaříme pod pokličkou,až maso změkne. Uvařené maso vyjmeme a trochu zchladíme.Cibuli,mrkev,pórek očistěte a nakrájejte na malé kostičky.Rajčata spaříme,oloupeme,rozkrojíme na čtvrtky  a zbavíme semen,Kořeněnou zeleninu udusíme na másle,když zekslenovatí,přidáme rajčata a 1/4 l vývaru z krůty.Omáčku 10 min vaříme při mírné teplotě,ochutíme solí,pepřem a cukrem.Podáváme v omáčníku.Krůtí stehna osušíme a poprášíme moukou.V horkém oleji je opečeme dozlatova.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET