Suroviny:
200 g filetů ze pstruha nebo tresky
1 vejce
trochu bílého pepře
1/8 I vychlazené šlehačky
50 g másla
100 g cibulových kroužků
500 g kostiček a hlav
1 bobkový list
2 stonky tymiánu
4 lžíce petrželky
2 lžíce bazalky
1 lžička kerblíku
1/2 lžičkylibečku
150 g vařených brambor
sůl
1/2 lžičky masového extraktu
Postup:
Rybu nakrájejte na kostky, smíchejte s vejcem, pepřem a šlehačkou a vychlaďte v mrazničce. Potom s 25 g měkkého másla jemně rozmixujte a dochuťte.Cibuli poduste na 25 g másla do žluta, doplňte 1 I vody.Vložte kůstky,hlavy bez žáber, bobkový list,tymián a stonky bylinek, vařte 20 minut. Přeceďte. Brambory prolisujte, s vývarem uvařte krémovou polévku. Osolte,opepřete a ochuťte masovým extraktem.
Knedlíčky vykrajujte lžičkou, vkládejte do polévky a uvařte. Přidejte bylinky a můžete polévku podávat.
Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET