Suroviny:
200 g měkkého másla
170 g cukru
3 vejce, špetka soli
1 + 1 lžička strouhané citronové a pomerančové kůry
3 lžíce citronové šťávy
180 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
8 lžic pomerančové šťávy
strouhanka na vysypání pečící formy
120 g moučkového cukru
30 g kandované pomerančové kůry

Postup:
Máslo, cukr a sůl utřete do pěny,po jednom vmíchejte vejce. Kůru citrusových plodů a 2 lžíce citronové šťávy vmíchejte s ostatním.V mouce promíchejte prášek do pečiva. Směs po lžících vmíchejte do krému střídavě se 7 lžícemi pomerančové šťávy. Vymaštěnou formu vysypte strouhankou, naplňte těstem, povrch uhlaďte.Věnec pečte uprostřed horké trouby dozlatova. (175°C)Když na špejli nelepí těsto, je upečený. Po 10 minut nechejte ve formě chladnout. Z moučkového cukru, lžíce citronové a lžíce pomerančové šťávy umíchejte polevu. Věnec vyklopte na mřížku a ještě teplý polijte polevou a posypte kostičkami pomerančové kůry.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET