Suroviny:
8 vajec
1/2 lžičky soli
40 g másla
Náplň:
asi 400 g vařené zeleniny
(chřest, hrášek, mrkev nebo žampiony)
trochu bylinkové soli
2 lžíce sekané petrželky
2 lžíce másla

Postup:
Vejce a sůl vymíchejte. Na pánvi rozpusťte vždy 10 g másla a počkejte,až opadne pěna.Na pánev nalijte čtvrtinu vaječné hmoty. Omeletu při pečení několikrát posuňte do strany.Je-li spodní strana upečená a vrchní ještě tekutá,přiklopte poklici a pánev na chvíli odstavte z plotny.Zeleninu s trochou vody dejte do širšího kastrolu, přidejte sůl, petrželku a máslo. 2 až 3 minuty ji prohřívejte při střední teplotě, občas zamíchejte.
Omeletu nechte sklouznout na teplé talíře, naplňte a přeložte. Podle chuti okořeňte paprikou nebo čerstvými bylinkami.

Poznámka
:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET