Suroviny:
2 kapří hlavy
300 g kapřích jiker i mlíčí
1/2 celeru
1 mrkev, petržel
1/2 l zeleninového vývaru
1 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1/2 lžičky muškátového květu
1 lžíce krupice opražené na másle (flora)
bílý pepř, sůl
1 žemle

Postup:
Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET