Suroviny:
1,2 kg kančího hřbetu
4 bobkové listy
750 g malých brambor
1 lžíce kmínu, sůl
30 g přepuštěhého másla
750 g velkých žampionů
60 g másla
1 lžíce středně ostré
hořčice
1/4 I šlehačky

Postup:
Tučnou vrstvu nastřihněte křížem nůžkami. Na povrchu rozdrobte bobkový list. Maso chlaďte v průhledné fólii.
Brambory uvařte se solí a kmínem, oloupejte, chlaďte. Maso vložte do pekáče, potřete 1 1/2 lžičkou soli a
polijte horkým tukem. Uprostřed horké trouby pečte do zhnědnutí, dále pečte při snížené teplotě. Jakmile se tuk
na okraji začne připékat, podlívejte maso vodou tak, aby dno bylo stále pokryté vodou.Houby omyjte, osušte v utěrce. Pečte s bramborami, máslem, trochou soli a pepře při mírné teplotě 15 minut,občas zamíchejte.Šťávu z masa povařte s hořčicí a šlehačkou.

Poznámka:
příloha:brambory

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET