Suroviny:
4 kusy platýse po 250 g
1 lžíce soli
1/2 bobkového listu
1 cibule
1 lžička citronové šťávy
100 g másla

Postup:
Svařte přibližně 1 litr vody s kořením a cibulovými kroužky po dobu 10 minut.Vložte ryby, citronovou šťávu a počkejte, až se začne vývar vařit perlivým varem.Rychle přilijte šálek studené vody a pod hrncem udržujte jen mírnou teplotu. Rybu nechte dovařit.Po poloviční době varu odeberte 1/4 I vývaru a proceďte sítem do nízkého hrnce.Vařením zredukujte na 1/4 množství. Přidejte postupně máslo a rozšlehejte. Ochuťte postavte stranou. Máslovou šťávu znovu rozšlehejte bezprostředně před podáváním.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET