Suroviny:
4 vejce
špetka soli
100 g cukru
1 lžička citronové kůry
60 g mouky
40 g škrobové moučky
1 lžička prášku do pečivá
500 g jahod
2 lžíce tekutého medu
3 listy želatiny
3 lžíce bílého portského vína
1/2 I šlehačky
50 g sekaných mandlí
1/2 sklenice rybízového želé

Postup:
Vejce, sůl, cukr, 4 lžíce vody a strouhanou kůru vyšlehejte do pěny. Přimíchejte mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva.Pečte na plechu, (230°C)přikryjte vlhkou utěrkou a chlaďte.Dvacet jahod stejné velikosti dejte stranou, ostatní nakrájejte na drobno,smíchejte s medem. Želatinu
namočte, vymačkejte, rozpusťte ve vařícím vínu a ještě teplou smíchejte s jahodami. Krátce před ztuhnutím smíchejte s 3/8 I tuhé šlehačky.Piškot potřete šlehačkou s jahodami a za 3 minuty jej srolujte. Potřete 1/8 l tuhé šlehačky, posypte mandlemi. Jahody namočte do teplého rybízového želé, vychladte a ozdobte jimi roládu.

Poznámka:
Piškotová roláda s jahodami je obzvlášť chutná, použijete-li vyzrále plody,u kterých můžete jednoduchým trikem dosáhnout vysokého lesku. Současně zůstanou déle čerstvé, než roládu spotřebujete
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET