Suroviny:
6 vajec
60 g cukru moučka
30 g hladké mouky
30 g polohrubé mouky
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
500 g jahod
2 lž. moučkového cukru

Jahodová šlehačka:
Ušleháme smetanu společně se ztužovači a cukrem. Vmícháme na drobné kousky nakrájené jahody

Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a mouku.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku pocukrovanou trochou moučkového cukru, odstraníme pečící papír a těsto i s utěrkou svineme do roláda. Když těsto vychladne, tak ho potřeme jahodovou šlehačkou a opět svineme. Roládu necháme před podáváním asi dvě hodiny v chladničce ztuhnout.

Poznámka:

VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET