Suroviny:
700 g čerstvých hub
3 lžíce másla
2 cibule
1 svazek petrželky
1/8 I smetany
1 lžíce hladké mouky
1/8 I masového vývaru
sůl a pepř
trochu citronové šťávy

Postup:
Houby očistěte, omyjte, v utěrce dobře osušte a nakrájejte na centimetrové kousky.Houby rozdělte na 3 části, každou z nich za stálého míchání rychle orestujte na velké pánvi na 1 lžíci másla při vyšší střední teplotě.Nasypte houby do síta a nechte je okapat nad mísou.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, nasekejte petrželku dejte do pánvičky, krátce osmahněte.Mouku rozkvedlejte se smetanou a vmíchejte. Zavařte s masovým a houbovým vývarem v hustou omáčku.Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Houby prohřejte v omáčce.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET