Suroviny:
600 g filetů z platýsa
lžička soli
1/2 lžičky pepře
lžíce citronové šťávy
250 g malých žampionů
cibule
1/2 svazku petrželky
lžíce másla
lžíce hladké mouky
1/4 I suchého bílého vína
1/4 I smetany
bobkový list
žloutky
30 g jemně strouhaného parmazánu

Postup:
Rybu osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.Houby očistěte, omyjte, rozpulte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, na drobno nasekejte petrželku.Máslo zpěňte při střední teplotě,osmahněte na něm houby a cibuli, po 2 až 3 minutách vyjměte. Petrželku a mouku krátce opražte na tuku, smíchejte s vínem a smetanou a nechte vzkypět.Do omáčky dejte bobkový list a vařte, až zhoustne.Rybí filety osušte, přeložte na polovinu a navrstvěte do pekáčku. Omáčku proceďte, smíchejte s houbami a žloutkem, ochuťte. Horkou omáčku nalijte na rybu, posypte sýrem a vložte do horké trouby.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET