Suroviny:
800 g střední plece
lžíce oleje
1 lžička soli
1 cibule
ančovičky (sardelky)
1/8 l portského vína
1 bobkový list
6 zrnek pepře
lžička octa,
1 lžička cukru
1/2 l masového vývaru
lžíce hladké mouky
1/8 l kyselé smetany

Postup:
Na rozpáleném oleji maso rychle opečte. Osolte, přilejte portské, přiklopte.Nastavte nízkou teplotu.Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky, přidejte k masu.Právě tak ančovičky, rozdrcené koření, ocet, cukr a tolik vývaru, aby bylo dno pokryté do
výše 1-2 cm.Pečeni během dušení občas obraťte. Maso přendejte na předehřátý podnos a přiklopte.Ke šťávě z masa dolejte zbytek vývaru, zahustěte moukou a smetanou. Omáčku krátce povařte,proceďte sítem, dochuťte.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET