Suroviny:
4 vejce
440 g prosátého moučkového cukru
120 g prosáté polohrubé mouky
100 g čokolády na vaření
200 g změklého másla
1 žloutek
1/2 lžičky citronové šťávy

Postup:
Nastříhejte si 7 kulatých listů papíru na pečení o průměru zhruba 26 cm.Žloutky a 100 g cukru umíchejte do pěny. Z bílků ušlehejte sníh, přidejte 40 g cukru a ušlehejte do tuha.Oboje smíchejte s moukou.Těsto naneste v tenké vrstvě a rychle po sobě korpusy upečte do světla.(200°C)
Čokoládu rozdrobte, rozpusďte ve vodní lázni a nechte vychladnout.Máslo, 120 g cukru a 1 žloutek rozmíchejte. Čokoládu přidávejte po lžičkách a míchejte.6 dortových plátů potřete krémem a složte na sebe. Okraje stejnoměrně ořežte pomocí dortového kruhu a potřete zbývajícím krémem.Dort nechte asi 2 hodiny chladnout.Za mírné teploty zahřejte 1 lžičku másla a citronovou šťávu. Přidejte 180 g moučkového cukru a míchejte,
až se rozpustí a získá žlutohnědou barvu.Potřete poslední dortový plát glazurou a než ztvrdne,namaštěným nožem ji rozkrájejte na 12 kousků.Vychladlé glazované kousky položte na dort.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET