Suroviny:
1 kg brambor vařených ve slupce
3 vejce
300 g hrubé mouky
50 g hrubé krupice
sůl
1 cibule
200 g škvarků
1 lžíce strouhanky

Postup:
Studené brambory oloupejte a prolisujte.Přidejte 2 vejce, mouku,krupici a sůl. Vypracujte pěkně hladké těsto.Oloupanou cibuli nakrájejte na kousky, osmahněte na škvarcích a sejměte z plotny. Do prochladlých vmíchejte strouhanku a vejce.Osolte.Z těsta vyválejte placku, vykrojte 8 čtverců stejné velikosti. Naplňte je bohatě škvarkovou směsí a knedlík zabalte.Do kastrolu dejte vařit vodu s trochou soli. Vložte knedlíky, uvolněte
ode dna, zčásti přiklopte poklicí.Uvařené vyjměte děrovanou naběračkou,nechte okapat v míse na obráceném talíři.

Poznámka:
VN:F [1.9.2_1090]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentáře receptu

Webdesign: Kabris|NET